[1-1]
MUFFIN:
Hozzvalk:
A tszthoz:
-30 dkg liszt
-2 kiskanl stpor
-10 dkg cukor
-2 evkanl mz
-fl citrom reszelt hja
-3 evkanl olaj
-5 dkg olvasztott vaj
-1,5 dl tej
-1 tojs
Tltelkhez:
-1 cssze aprra vgott mandula,di vegyesen
-3 evkanl barnacukor
-3 evkanl rlt fahj
-1 kiskanl rlt szegfszeg
Elkszts:
A stt melegtsd el 180 fokra,a muffin formt pedig bleld ki paprkosrkval.A tltelkhez valkat keverd ssze egy tlba,majd ksztsd el a muffin tsztjt.Egy nagy ednyben keverd el a lisztet,a stport a citrom reszelt hjt,egy msik ednyben pedig a folykony anyagokat:a tojst,az olajat,az olvasztott vajat,a mzet,a cukrot s a tejet.A kt masszt fakanllal keverd eggy:a lisztet szrd bele a tojsos masszba.A muffinforma felig tegyl a tsztbl,szrj r 1 evkanl fszeres-dis-manduls tltelket,s fed be a masszval gy,hogy a tszta egy ujjnyival a perem alatt maradjon.Ezzel az eljrssal kell a tbbi muffinl is eljrni.Ha marad a tltelkbl, akkor nyugodtan szrj belle a muffin tetejre.
Kb. 15-20 percig,tprbig kell stni,mg a teteje enyhn megbarnul. |
[1-1]
|